Οι London Grammar στις επάλξεις με το «Rooting For You»

Οι υποσχόμενοι London Grammar, τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στη διεθνή σκηνή, επανέρχονται με καινούριο single.

Το βρετανικό συγκρότημα των London Grammar επανέρχεται με νέα κυκλοφορία, τρία χρόνια έπειτα από τον παρθενικό δίσκο του.
Η γυναικεία φωνή της Hannah Reid που φαντάζει να έχει βγει κατευθείαν από τα 70’s και οι εκλεπτυσμένοι ηλεκτρονικοί ήχοι του Dan Rothman και του Dot Major έχουν συγκροτήσει μία πιο εξευγενισμένη εκδοχή των (επίσης Άγγλων) «The xx», όπως πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το μουσικό ύφος της μπάντας.
Το ντεμπούτο των London Grammar στη δισκογραφία πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2013 με το EP του «Metal & Dust» και το ομότιτλο single που διέθεσαν στην αγορά στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις.
Άμεσα, κέντρισαν το ενδιαφέρον της Ministry of Sound, με την οποία σύναψαν συμβόλαιο συνεργασίας. Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του γκρουπ που κινείται στο φάσμα της trip hop μουσικής κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα, έχοντας την ονομασία «If You Wait».
Με την εν λόγω δουλειά το τρίο αναδείχθηκε στη βρετανική σκηνή φθάνοντας έως το Νο2 του chart του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ κατέγραψε και την πρώτη του πλατινένια διάκριση. Παρόμοια εικόνα υπήρξε και στην αυστραλιανή αγορά.

«And my darlin’, I’ll be rooting for you»

Με την έλευση του 2017, οι London Grammar επανέρχονται στις επάλξεις με την κυκλοφορία ενός ολοκαίνουριου single.
Το «Rooting For You» είναι μία λεπτεπίλεπτη μπαλάντα με αρκετά ιδιάζοντα χαρακτηριστικά, από την οποία αναδίδεται μία αξιοπερίεργη μελαγχολική νότα ελπίδας.
Το video clip που συνοδεύει το τραγούδι εστιάζει στην acapella ερμηνεία της Hannah Reid. Προς το τέλος, την κεντρική φωνή των London Grammar πλαισιώνει μία πολυμελής συμφωνική ορχήστρα.

Pages