Οι νέοι αγαπούν το ρετρό! Του Αντώνη Ρούντα

Οι νέοι αγαπούν το ρετρό! Του Αντώνη Ρούντα

Υπόθεση διασκευές. Τεράστιο κεφάλαιο, με ιστορία μεγάλη όσο η ίδια η μουσική αυτή καθεαυτή, που χάνεται κάπου στο βάθος της χρονογραμμής. Σημάδια της εκάστοτε εποχής .
Μια εναλλακτική προσέγγιση με διαφορετικές αφετηρίες για κάθε μουσικό και καλλιτέχνη. Μια άλλη ματιά σε μια αλλοτινή συνήθως σύνθεση η οποία αφουγκράζεται το πνεύμα του σήμερα.
Υπάρχουν φιλόμουσοι που αδιαφορούν, στέκονται σκεπτικά ή ακόμη και αντιτίθενται στις διασκευές, επικαλούμενοι την ευκολία αναγνώρισης που προσφέρουν με όχημα μια ήδη πιθανή επιτυχία. Δε μπορώ να διαφωνήσω κάθετα με αυτό, αλλά ούτε να κρύψω και το πόσο πολύ λατρεύω οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση, remix ή live ηχογράφηση που αποκλίνει από την αυθεντική πρώτη εκτέλεση.
Η μουσική δεν έχει σύνορα, ούτε ταμπέλες. Είναι συναίσθημα και μίξη αναμνήσεων με καινούργια δρομολόγια, είναι χαμόγελο και θλίψη μαζί, είναι τρόπος έκφρασης, είναι ευκαιρία να κατανοήσεις διαφορετικές οπτικές του ίδιου θέματος και να ανοίξεις τους ορίζοντες του μυαλού και της ψυχής σε όλα τα μήκη και πλάτη. Είναι απλά μάθημα ζωής!
Από την εμπειρία μου ως Disk Jockey από το 1992 έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα , ότι κάθε εποχή έχει τον δικό της ήχο, αυτό δεν είναι κακό η νέα γενιά το προσδιορίζει αυτό. 
Αυτό που με ευχαριστεί όμως περισσότερο από όλα είναι το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι επιλέγουν να ακούσουν μουσικές του παρελθόντος 70s 80s 90s 00s με διασκευασμένο φρέσκο  ήχο,σε όσα μπαράκια που έχω βρεθεί σαν Dj παίζοντας όπως έπαιζα το 1992 αλλά διασκευασμένα δημιουργήθηκε μια υπέροχη  ατμόσφαιρα γεμάτη διάθεση χαμόγελα και φυσικά ατελείωτο χορό όπως τότε .
Άρα καταλήγουμε σε 2 βασικά συμπεράσματα :
1.Η μουσικές του παρελθόντος δεν χάνονται και θα ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο αναλλοίωτες .
2.Έστω και μέσα από τις διασκευές των παλιών τραγουδιών οι νέοι έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν την ποιοτική μουσική η οποία διδάσκει συναίσθημα, παιχνίδι, διασκέδαση, χαμόγελο σε αντίθεση με την μουσική ''καινούργια'' σαβούρα που προσπαθούν να τους περάσουν .
 

RE-EDITS