Πώς Είναι να «Τρέχεις» ένα Web Radio στην Ελλάδα;

Πώς Είναι να «Τρέχεις» ένα Web Radio στην Ελλάδα;

 

Το Διαδικτυακό ραδιόφωνο μπήκε στη ζωή μας πριν από κάποια χρόνια και η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μια σταθερή θέση στη καθημερινότητά μας. Όχι επειδή υστερεί σε κάτι από τα αντίστοιχα των FM, ίσα-ίσα που τα δεύτερα έχουν χάσει προ πολλού τη λάμψη τους λόγω των προγραμματισμένων playlists οι οποίες έχουν διώξει πολλούς μουσικόφιλους από αυτά. Απλά, για πρακτικούς λόγους, δεν έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας του μέσου ανθρώπου. Αυτό, όμως, πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Υπάρχουν πολλοί Διαδικτυακοί σταθμοί εκεί έξω που είναι καλύτεροι από τους αντίστοιχους παραδοσιακούς. Ένας από αυτούς είναι και o Anyway  Radio, που εκπέμπει μέσω Διαδικτύου εδώ και έξι χρόνια.

Ο Anyway  δημιουργήθηκε το 2013 και βρίσκεται στην 7η συνεχόμενη σεζόν λειτουργίας του.


Η ανάγκη δημιουργίας ενός Web radio προέκυψε από την ανυπαρξία ενός συμβατικού ραδιοφωνικού σταθμού ο οποίος θα προωθεί τη μουσική και τους μουσικούς.


Κάποιοι παραγωγοί του σταθμού είχαν αντίστοιχη εμπειρία στα FM, άλλοι όχι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, δεν αποτέλεσε ποτέ κριτήριο ώστε να επιλεχθούν.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν -και παραμένει- το γεγονός πως τα web radios δεν έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως η φυσική συνέχεια των παραδοσιακών ραδιοφώνων, αλλά αντιμετωπίζονται ως κάτι το εξωτικό.


Ο Anyway παίζει την καλύτερη μουσική που μπορεί να ακούσει κάποιος ο οποίος αγαπάει τη μουσική.


Η ανταπόκριση του κόσμου διαφέρει ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν οι ακροατές και την εξοικείωση που έχουν με την τεχνολογία. Ωστόσο, όταν καταλαβαίνουν το μέγεθος της προσπάθειας που υπάρχει, δεν αργεί να δημιουργηθεί μια νοητή παρέα ανάμεσα στους ίδιους και τον σταθμό.


Αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει ένα Web Radio να είναι ξεκάθαρο στο μυαλό του για ποιον λόγο κάνει κάτι τέτοιο. Επίσης, να αναμένει πως ο χρόνος που απαιτείται είναι περισσότερος απ' ό,τι νομίζει αρχικά.


Αν θες να ακούσεις ζωντανά τις εκπομπές και το πρόγραμμα του Anyway , απλά κάνε κλικ εδώ και ακολούθησε τη σελίδα του στο facebook.

RADIO